Wij zijn Locoo
houtbewerker

 Het verhaal van Locoo

Locoo is het verhaal van de Social Trade Organisation. De Social Trade Organisation richt zich sinds 1970 op het versterken en verduurzamen van de lokale economie. Locoo is een initiatief vanuit de Social Trade Organisation.

Locoo is ook het verhaal van Cyclos. Toen duidelijk werd dat betalingen in de toekomst bijna uitsluitend digitaal zouden gaan verlopen, is de Social Trade Organisation zich gaan richten op het ontwikkelen van betaalsoftware. Dit vanuit de simpele gedachte dat als je invloed wil uitoefenen op betaalstromen, je beter zelf het kanaal kunt zijn waardoor de stromen lopen. De betaalsoftware is onder de naam Cyclos op de markt gebracht. Inmiddels maken verschillende banken en miljoenen gebruikers gebruik van Cyclos. Daarnaast vormt Cyclos de kern van een aantal economische en sociale innovaties in o.a. Bristol, Sardinië en Santa Coloma. De laatste innovaties binnen Cyclos – die onlangs zijn bekroond met de ePay Innovation Award en zijn onderscheiden door de Bill Gates Foundation - betreden via Locoo nu ook de Nederlandse markt.

Locoo is verder het verhaal van de ervaring dat we op een aantal terreinen langzaam vastlopen. We willen een sterke, vitale en aantrekkelijke samenleving waarin we letterlijk en figuurlijk van waarde zijn voor elkaar. Maar we slagen er om tal van redenen steeds minder goed in dit ideaal te verwezenlijken. Met Locoo verzetten we ons tegen deze ontwikkeling. Dit doen we door ervoor te zorgen dat we op lokaal en regionaal niveau weer letterlijk van waarde zijn voor elkaar. Op die manier – zo is onze filosofie – ontstaat de ruimte om ook in overdrachtelijke zin voor elkaar van waarde te zijn.

Locoo is tot slot ook het verhaal van sociaal ondernemerschap. Wij worden uitgedaagd door verandering. Niets is leuker dan het zoeken naar innovaties die daadwerkelijk zoden aan de dijk zetten. Wij geloven niet in radicale innovatie. Die doet het vooral goed op papier. Wij geloven in realistische, in de praktijk gewortelde innovatie. Waarbij we uiteindelijk iedereen meekrijgen. Stap voor stap. Op weg naar een samenleving en economie in balans. Dat is onze uitdaging. En dat is wat ons energie geeft.